Szczególnie polecamy:

Znakomite herbaty, podawane w czajniczkach
o pojemności min. 0,5 l


Darjeeling First Flush 2016 GOPALDHARA - 29,-        
Niezwykły Darjeeling z najwyżej położonego ogrodu herbacianego GOPALDHARA w południowej części regionu.
Liście pochodzą z tegorocznych zbiorów, lekko rolowane, częściowo poddane oksydacji, pięknie pachną kwiatami. Napar ma ciekawy smak z nietypowymi przy herbacie Darjeeling nutami eukaliptusa i truskawki, z bardzo wyraźnym roślinnym posmakiem.

Oolong Vietnam Four Seasons - 18,-
Delikatny, krótko oksydowany oolong o szmaragdowym naparze i kwiatowym aromacie.
Napar jest orzeźwiający z lekko słodkim posmakiem.

Wonder Nepal First Flush Organic Hand Rolled - 28,-
Wyszukana herbata o świeżych, zielonych listkach, pachnących skoszoną trawą i wiosennymi kwiatami. Ma piękny jasnozielony napar o dużej przejrzystości.
W smaku dominują cytrusowe akcenty z łagodną nutką liczi.
Część zysku ze sprzedaży tej herbaty jest przeznaczona na pomoc ofiarom ubiegłorocznego trzęsienia ziemi w Nepalu.

Matcha (serwowana w matchawanie) - 15,-
„Pienisty płynny jaspis“, ceremonialna, sproszkowana japońska herbata z rejonu Uji, o specyficznym roślinnym smaku, posiadająca wyjątkowe właściwości pobudzające i odmładzające.
Warto podkreslić, że pijąc matcha do naszego organizmu dostaje się cały, sproszkowany liść, ze wszystkimi jego walorami, a nie jak przy zwykłej herbacie tylko jej wodny napar.
Niezwykle interesująca japońska zielona herbata – delikatna, a zarazem wyjątkowo aromatyczna (jej listki poddane zostały działaniu pary wodnej, co uwolniło ich zapach);
Napar o pięknej seledynowo-żółtej barwie;
Pełny smak z morską nutą (charakterystyczną dla herbat japońskich), przyjemną słodowością i delikatną goryczką w tle;
Sencha Uji jest szczególnie bogata w polifenole – polecana jest osobom ceniącym zdrowotne (i odmładzające) właściwości herbat